Berøringsterapi

Denne videreutdanning er for deg som vill arbeide med berøring i møte med mennesker, og vill bli behandlere i berøringsterapi, ved bruk av metoden Taktil©.

Den er for deg som arbeider innom friskvern og forebyggende helsetjeneste (massasjeterapeut, naprapat etc.), pleie, omsorg, (re-) habilitering, skole, barnehage og idrett. Den er også for deg med annen erfaring f.eks. pårørende til person med behov av ekstra omsorg og pleie.

Målet med videreutdannelsen er å gi deg kunnskap i hvordan berøring kan brukes i arbeid med andre mennesker og kunnskap i berøringens struktur og kvalitet.  

Målet er at du får kunnskap i:

  • grunnleggende humanbiologi, dvs hvordan kroppen fungerer
  • taktile behandlingens struktur
  • berøringens kvalitet med dine hender
  • hvordan igjenkjenne berøringsfølsomhet
  • dokumentasjon av taktile tiltak
  • hvordan å nærme seg på en god måte og etikk
  • praktisk; berøringens struktur

Videreutdanningen inneholder både teori og praktikk. Prosjektperioden, mellom samlingene, inneholder en praktisk del og en teoretisk del, der du gjennom å arbeide med friske mennesker i din nærhet f.eks. familie, venner og kollegaer og øver in berøringens struktur. Du arbeider med teoretiske oppgaver og dokumentering av dine behandlinger.

Etter del 1 får du et kursbesvis i taktil behandling og kan arbeide med den som et kompliment til annen fag/yrekesbevis.

Går du hele viderutdannelsen, del 1 og 2, samt kurs i grunnmedesin blir du diplomert taktilterapeut. Dette er en selvstendig terapeutisk fageksamen.

For å vedlikeholde kunnskapen som behandlere i berøringsterapi, tilbyr vi deg mulighet til kvalitetssikring annen hvert år

For deg som er medlem i Fagforbundet og YS Delta kan du ta en vidareutdanning til Klinisk spesialist i Berøring. Ta kontakt hvis du er intressert og ønsker mer informasjon om dette.

Du kan finne studier og forskningsrapporter om berøring og taktil stimulering hos Touch Research Institute, University of Miami, USA.

For mer informasjon: info[a]dinesanser.no
Dine sanser © Touch by Touch - Kompetansesenter for Berøring

For påmelding, se menyen eller trykk her.
For tilgjengelige kurs, se aktivitetskalenderen i menyen eller trykk her.

 

Kursopplegg Modul 1-4